maandag 10 oktober 2016

10 jaar Château des Edelins... een B&B in de winter: is er leven na het Hoogseizoen?


Praten met gasten, lekker koken, mooie producten zoeken en vinden (praten met de buurman, praten met leveranciers), een beetje klussen (praten met de man in de bouwmarkt), in de zon tuinieren (praten met de robotmaaier - ja, dat is wel raar ja)... 
Inderdaad, het is hard werken, zo'n bed and breakfast of chambre d'hôte... en dat doen we nu al bijna tien jaar. 
10 jaar?! 
Dix ans?!
Joh!

In 2007 kreeg Parijs 15000 witte fietsen, won Sarkozy hier de presidentsverkiezingen, kreeg Prins Willem Alexander zijn derde kind, kwam de eerste iPhone op de markt, ontsnapte er een gorilla uit Blijdorp, was de gemiddelde temperatuur in Holland 11,2 graden en kochten Hendrik en Nienke Château des Edelins in Bayet, Frankrijk.
En nu zijn we duizenden gasten, borden, croissants en gesprekken verder.
Enig idee hoeveel kilo jam er opgegeten is?
Nee? 
Inderdaad, geen idee.

Maar zeker is, er is genoeg reden voor feest. En in de aanloop naar dit feestjaar geven we u een kijkje in de keuken (en daar niet alleen). Er ligt een druk jaar achter ons, met veel gasten en gezellig gedoe en met weinig tijd voor leuke blogs en berichten. De maanden waarin we niet meer iedere dag gasten in huis hebben breken nu aan. En u vraagt zich wellicht af: wat doen die mensen daar dan?
Is er leven na het hoogseizoen?
Storten ze zich nu samen op puzzelboekjes, breiwerken of een obscure hobby?
Of wordt er toch gewoon geklust, gesport, gegeten en gelachen?

We gaan het u vertellen. En we nodigen u vooral met veel plezier uit in ons komende feestjaar. Er zullen mooie arrangementen verschijnen (want wie jarig is trakteert!), dus houd onze website in de gaten (edelins.com), lekkere recepten en mooie verhalen.

En mocht u zich nog afvragen, wat er op bovenstaande foto staat: taart natuurlijk. Met zo'n lekkere dikke laag marsepein, waarna we nog maar eens een extra rondje rennen.

Recept voor het zelf maken van zo'n mooie taart
Begin met het maken van een heel goede chocoladetaart (klik hier), want de buitenkant mag er mooi uitzien, het gaat tenslotte om de binnenkant hè. Koop daarna blokken marsepein bij de hema (of ergens anders) en leef je uit, met gebruik van roller en uitsteek-vormen: kleien alsof je een kind was. Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten